Styrelse och funktionärer

Styrelse och funktionärer för NTK 2019-2020

160204 Lars-Gunnar och Jerry

Foto: Alf Kjeller

 


Ordförande

Bertil Nordlund 150x98Bertil Nordlund
Knowit

E-post: bertil.nordlund
Telefon: 070-8814829

Bertil har mer än 20 års erfarenhet som rådgivande konsult från företag som Enator, Retea, Energo, ÅF och nu Knowit, inom upphandlings- och kommunikationsområdet.

Bertil är idag VD för Knowit Business Consulting AB, men genomför också komplexa konsultuppdrag inom ICT och upphandling/inköp/förhandling. Bertil är även en mycket uppskattad föreläsare och föreläser bl.a. om telekommunikation och offentlig upphandling.

För mig är det av yttersta vikt att kunna kommunicera i alla typer av forum och när det gäller frågeställningar inom ICT är helhet och nytta nyckelbegrepp. Här spelar NTK en viktig roll för att tillvarata användarnas intressen för en positiv utveckling som gynnar oss alla.


Vice ordförande

Pedra Herdegen 101Pedra Herdegen
Pensionsmyndigheten

E-post: pedra.herdegen
Telefon: 010-4542239

Pedra har arbetat med telefoni och mobilitet sedan 2004. Sedan 2010 arbetar hon på Pensionsmyndigheten med leverantörsstyrning, uppföljning samt att köpa in telefonitjänster från externa parter till myndigheten.

I denna tjänst ingår även att företräda myndigheten i ett myndighetsgemensamt nätverk. I styrelsen för NTK sitter jag sedan 2008, förut som ordförande och sedan 2010-2015 som vice ordförande.


Ledamot

l-go2Lars-Gunnar Olsson
Stora Enso

E-post: lars-gunnar.olsson
Telefon: 070-3471852

Head of Service & Facility Management, Stora Enso AB, Sverige.

Maskiningenjör/Industriell ekonom med ca 20 års erfarenhet av IT/telekom-upphandlingar och mer än 25 år inom FM-området.


Ledamot

Jukka Ristijärvi
Telemanagement

E-post: jukka.ristijarvi
Telefon: 073-0683900

 

Jukka har verkat inom IT-branschen sen tidigt 1980-tal i olika roller och nu sedan 16 år på Telemanagement. Förutom  att vara VD i bolaget arbetar Jukka också som konsult med strategiska frågeställningar och komplexa kunder. Jukka brinner för ICT och kommunikations-frågorna och är ofta anlitad som talare och moderator för konferenser eller liknande.

NTK har en viktig roll i att som den enda representanten för konsumentgruppen ”företag, organisationer och offentlig verksamhet” driva frågor som handlar om skapa effektiv kommunikation som kan skapa verksamhets och affärsnytta.

För Jukka är NTK viktigt för att få ett nätverk och bas för att driva frågorna. Att dessutom ha förmånen att samverka med mycket kompetenta personer inom NTK ger en direkt personlig nytta.


Generalsekreterare

Alf 121031 Tomas Oneborg 100Alf Kjeller
Alf Kjeller Konsult AB

E-post: alf.kjeller
Telefon: 070-5720990

I nästan hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med telefoni. Började som telefonist, blev driftoperatör och sedan chef och teleansvarig. Förutom ett litet sidospel som Telecom Analyst på ett globalt IT-företag på Irland har jag arbetet på stora företag i Sverige. När jag valde att hoppa av min chefstjänst för att stå på egna ben 2012 gick jag från att vara styrelseledamot i NTK till att bli generalsekreterare. Att vara generalsekreterare är inget heltidsjobb så parallellt jobbar jag bl a som projektledare i olika sammanhang.

För mig är NTK en viktig förening. Telekom och telefoni skapar välfärd och är förutsättningen för i princip allt företagande. Jag som småföretagare skulle inte kunna driva min verksamhet utan telekommunikation.


Valberedning

Ledamot

Jonas Forzelius
TIME advokatbyrå

E-post: jonas.forzelius
Telefon: 08-55509984

Jonas är advokat och har arbetat med IT- och telekomrelaterad juridik i ca 15 år. Han är en av grundarna och partner i Time Advokatbyrå i Stockholm och arbetar både inom privat samt offentlig sfär. Jonas har varit involverad i NTK i ca 10 år.

NTK är ett utmärkt forum att hålla sig uppdaterad om den senaste händelseutvecklingen inom kommunikationsmarknaden, identifiera problemområden och aktivt försöka driva frågor för en bättre telekommunikationsmarknad i Sverige.


 

Telefon & E-post

08-660 09 90
alf[a]telekomanvandare.se

Följ oss på LinkedIn