Foto: Alf Kjeller

Så, vad händer under 2020?

I torsdags hade vi årets första nätverksmöte med tema “Framtidsspaning och trender 2020. Vad händer under året och hur påverkar det oss?” Bertil NordlundKnowit och Jukka RistijärviTelemanagement lotsade oss igenom de globala och heta frågorna kring 5G, IoT, RPA, robotisering och det som trendar nu.

Röstens återkomst

När det gäller telefoni och utvecklingen inom telekom ser de en återkomst av rösten som kommunikationsredskap. Med rösten kan vi kommunicera med händerna fria – när vi idrottar, när vi kör bil och vi kan nu även kommunicera med maskinerna. Men rösten kan vi vara nyanserade, personliga, föra en dialog och vi kan förmedla en sinnesstämning på ett helt annat sätt än med det skrivna ordet. Vi ser att rösten kommer komma tillbaka som något viktigt och därmed också vikten av telefoni och talkommunikation. 

Nästa nätverksmöte

Nästa nätverksmöte blir den 17 mars och temat är “Vad hände med aktivitetsbaserade arbetsplatser? Hur får man kontoret att fungera när vi kommunicerar mer än någonsin via olika media?”. Inbjudan kommer inom kort.