Välj en sida

Året som gått och året som kommer – vad har hänt och vilka nyheter är påväg?

Välkommen till NTK:s nätverksmöte som summerar de juridiska händelserna 2021 inom IT, dataskydd och säkerhet, samt blickar in i de nyheter som kommer 2022. 

Det är mycket som har förändrats under de senaste drygt 20 månaderna. Det pågår livliga diskussioner om hur framtidens arbetsplatser kommer se ut? Var vill vi jobba? När vill vi jobba? Hur vill vi jobba?

Helt klart är att vi har blivit mer digitala och därmed också mer flexibla men också mer individ- och situationsanpassade. Många nya möjligheter öppnar sig. Med detta följer ökade krav på IT-säkerhet. Cyberattackerna ökar kraftigt, inte minst till följd av det ökade distansarbetet under covid-19 pandemin.

IT-säkerhet och informationssäkerhet är också grundbultar för att uppfylla GDPR:s krav på personuppgiftshantering. Det är också en av grundbultarna för den nationella säkerheten.

På dataskyddsområdet har det skett utveckling under de senaste åren. Bland annat har frågor om IT- och informationssäkerhet samt andra tekniska åtgärder fått stort fokus. Här har en het debatt om molnlösningar blommat upp.

Innehåll

Vid detta nätverksmöte summerar advokat Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT det gångna årets händelser inom IT- och GDPR samt säkerhetsskydd. Hon blickar också framåt mot de nyheter som kommer 2022, och kikar då in också i upphandlingsområdet.

Bild på Pernilla Norman med en lagbok

Om Pernilla Norman

Nätverksmötet leds av Pernilla Norman, advokat på Advokatfirman LexIT.

Pernilla har lång erfarenhet av juridiken kring IT och telekommunikation. Pernilla är en uppskattad föreläsare på såväl kurser och seminarier som på universitet.

Vid sidan av advokatyrket forskar Pernilla i EU-rätt på Stockholms universitet. Hon har också skrivit ett antal böcker och artiklar, främst om upphandling och avtalsreglering av IT och telekommunikation.

Tid och plats

Datum: Onsdag 9 februari
Tid: 09:00-10:00
Plats: Digitalt via Teams. Länk kommer till anmälda deltagare dagen innan eller precis innan mötet.

Agenda

08:45–09:00 Incheckning
09:00–09:45 Pernilla Norman, Advokatfirman LexIT
09:45–09:55 Frågor och diskussion
09:55–10:00 Avslut

Anmälan

Nätverksmötet är till för de på ditt företag som arbetar med telekom så ta gärna med dig några kollegor.

Nätverksmötet är gratis för dig som arbetar på ett medlemsföretag. Om du inte tillhör ett medlemsföretag är du också välkommen, men då kostar nätverksmötet 495 kronor.

Sista dag för anmälan är den 7 februari. Välkommen!

Anmälningsformulär

7 + 15 =