Hur kan telekom tillsammans med digitala fastigheter och den digitala informationsstrukturen skapa värde tillsammans för smartare funktioner och tjänster?

Smarta byggnader, städer och infrastruktur ger oanade möjligheter när vi digitaliserar, inte bara när man bygger och får det att gå snabbare. Det ger även möjlighet att utveckla nya smarta tjänster i en allt mer digitaliserad värld.

Det centrala i det här står BIM (Byggnadsinformationsmodeller) – digital strukturerad informationshantering. Genom BIM kan obrutna informationsflöden skapas i samhällsbyggandets processer och samhällsbyggnadssektorn effektiviseras betydligt. Det förändrar hur byggnader, infrastruktur, energi och VA planeras, projekteras, byggs och förvaltas.

Det fundamentala i att kunna använda informationen är att det ska samlas upp och kommunicera med många olika mätpunkter och lösningar. Centralt i hela det här är en väl fungerande, robust och mobil telekommunikation.

För oss inom NTK likväl som för de flesta erfarna telekomanvändare är detta ett av de mest spännande framtidsområdena där vi med våra breda erfarenheter kan bidra till digitaliseringen på riktigt.

Till medlemsmötet 18 februari har vi bjudit in Per Bjälnes som idag arbetar på Tyréns Business Area BAX som strateg inom digital samhällsbyggnad.

Digitaliseringsstrateg inom samhällsbyggnad

BAX har spetskompetens inom bland annat digitalisering, strategi, fastighetsförvaltning, informationsstruktur, Digitala Tvillingar IoT, BIM, innovation och affärsutveckling.

Initialt fokus ligger inom digitalisering av fastighetsbolag och fastighetsförvaltning och har kunder inom kommunsektorn och anläggning. BAX har stort fokus på information för digitala byggnader och smarta samhällen.

Per har lång erfarenhet från fastighetsförvaltning och framför allt med kommunikation och telecom frågor.

Med hjälp av sin erfarenhet från Ericson och Coor har Per tagit fram strategier för hur skall fastighetsägare och förvaltare konvergera sin analoga och nästa digitala information miljö skapa en levande och interaktiv digital tvilling för sin förvaltning och interaktion. 

Tid och plats

Datum: Torsdag 18 februari
Tid: 09:00-10:00 (samling från ca 08:45)
Plats: Digitalt via Zoom (länk kommer till anmälda)

Agenda

08:45–09:00 Incheckning
09:00–09:20 Per Bjälnes, Tyréns
09:20–09:55 Frågor och diskussion
09:55–10:00 Avslut

Anmälan

Nätverksmötet är till för de på ditt företag som arbetar med telekom så ta gärna med dig några kollegor. Detta nätverksmöte är gratis för alla.

I normala fall är nätverksmöten gratis enbart för medlemsföretag. Övriga är också alltid välkomna, men då kostar nätverksmötet 2 000 kronor.

Sista dag för anmälan är den 16 februari. Välkommen!

Anmälningsformulär

9 + 14 =