Välj en sida

Välkommen till höstens första nätverksmöte

Den 16 september 2021  välkomnar vi ”hackatondrottningen” Ann Molin.

 Hackaton har utvecklats rasande fart och etablerat sig som en företeelse som på ett modernt och effektivt sätt tar sig an många framtids- och utvecklingsområden. Lösningarna som utarbetas och tävlar i ett hackaton präglas av digitalisering, kommunikation och innovation.

Vad är hackaton?

Ett hackaton är en tävling i innovation. Under en kort tid, vanligen ett till två dygn, samlas tävlande (sk ”hackers”) för att tillsammans ta fram lösningar på specifika problem och utmaningar. Målet är att skapa nya lösningar på samhällsproblem, ofta digitala lösningar med tillämpning av öppen data. Innan tävlingen börjar har utmaningarna formulerats. När tiden gått ut utser en jury vinnande lösningar.

 

Om Ann Molin

Ann Molin, som i grunden är psykolog, har gedigen erfarenhet av hackatons. Hon var bland annat ansvarig för Hack for Sweden 2018 och 2019.

För sitt arbete med att ha organiserat det globala digitala hackaton Hack the Crises Sweden med över 7400 deltagare från över 90 länder, nominerades Ann som ”Corona hero of the year”.

Ann har nu grundat stiftelsen Hack for Earth Foundation, en internationell plattform för medborgardriven innovation. En plattform där medborgare, storföretag, småföretag, myndigheter, regioner, kommuner och organisationer tillsammans kan arbeta för att utveckla lösningar som formar framtiden.

Hack for Earth Foundation står tillsammans med FN och den svenska paviljongen på världsutställningen Expo 2020, värd för världens största digitala hackaton – Hack for Earth som går av stapeln på världsutställningen i Dubai.

Samtalet modereras av NTK:s ordförande Bertil Nordlund.

Tid och plats

Datum: Torsdagen den 16 september
Tid: 09:00-10:00
Plats: Digitalt via Teams. Länk skickas till anmälda innan mötet.

Agenda

08:45–09:00 Incheckning
09:00–09:40 Hackaton, Ann Molin
09:45–09:55 Frågor och diskussion
09:55–10:00 Avslut

Anmälan

Nätverksmötet är till för de på ditt företag som arbetar med telekom så ta gärna med dig några kollegor.

Nätverksmötet är gratis för dig som arbetar på ett medlemsföretag. Om du inte tillhör ett medlemsföretag är du också välkommen, men då kostar nätverksmötet 495 kronor.

Sista dag för anmälan är den 14 september. Välkommen!

Anmälningsformulär

2 + 8 =