Framtidsspaning och trender 2020 – Bertil och Jukka på spaning

På allmän begäran återkommer vårt populära nätverksmöte med tema framtidsspaning. Bertil Nordlund, Knowit, och Jukka Ristijärvi, Telemanagement som båda har en mycket lång erfarenhet av telekombranschen tar i år en titt på de viktiga trenderna i marknaden och hur den kommer att utvecklas, vilka effekter digitaliseringen ger samt hur vi som användare och ansvariga för detta viktiga område kan påverkas.

Det är en spännande tid just nu, säger Bertil och det är mycket som händer. Vi har länge pratat om digitalisering, nästan för länge, men nu händer det på riktigt. Områden som är speciellt intressanta är robotisering i kundtjänster och ärendehantering, men också i andra typer av interaktioner som röststyrning och språkigenkänning.

Mobilitet och aktivitetsbaserade kontor var det första steget som nu utvecklas konceptuellt med cooffice lite överallt vilket påverkar vårt arbetsliv.

Jukka är inne på förutsättningarna som ändras där teknikutveckling inom telekom utvecklas snabbt inom IoT som en förutsättning för smarta hus, städer och infrastruktur dvs digitaliseringen av samhället och hur det påverkar oss.

Att 5G dröjer i Sverige är ett orosmoln men i dagarna ser vi hur operatören 3 sätter igång med 5G utan att det finns är ju spännande.

Detta och mycket annat kommer 2020 års spaning att göra en överflygning kring. Vi kommer att få höra kring trender som påverkar oss och hur vi ska förhålla oss till men vi kommer att beröra en del praktiska och jordnära frågeställningar som kan vara till nytta redan under 2020.

Tid och plats

Datum: Torsdagen den 13 februari
Tid: 09:00-10:00 (samling från 08:30)
Plats: The Park, Sveavägen 98, Stockholm, T-bana Rådmansgatan

För dig som kommer från ett medlemsföretag och inte kan vara på plats finns det möjlighet att vara med på distans.

Agenda

08:30–09:00 Samling, mingel och fika
09:00–09:40 Trendspaning med Bertil Nordlund och Jukka Ristijärvi
09:45–09:55 Frågor och diskussion
09:55–10:00 Avslut

Om våra spanare

Jukka Ristijärvi

Jukka Ristijärvi är fd VD på Telemanagement och arbetar nu på bolaget som senior rådgivare och trendspanare. Hans specialområden är bland annat trend-, och marknadsanalys, strategisk analys och rådgivning samt stöd till lednings-, och styrgrupper. Jukka arbetar också som moderator och föreläsare. Fram till 2018 var Jukka ordförande i NTK.

Bertil Nordlund

Bertil Nordlund arbetar som senior managementkonsult på Knowit. Hans specialområden är strategier, sourcing, omvärldsanalys och rådgivning. Bertil är sedan 2018 ordförande i NTK. 

Anmälan

Nätverksmötet är till för de på ditt företag som arbetar med telekom så ta gärna med dig några kollegor.

Nätverksmötet är gratis för dig som arbetar på ett medlemsföretag, men om du anmält dig och inte dyker upp, blir det en “no-show” avgift på 490 kr om du inte avanmält dig senast 24 timmar innan.

Om du inte tillhör ett medlemsföretag är du också välkommen, men då kostar nätverksmötet 2 000 kronor. Om ni är intresserade av att bli medlemmar och vill komma på ett första möte för att se om detta är något för er så brukar vi kunna lösa det. Kontakta oss i så fall innan sista dag för anmälan. Regeln med “no-show” gäller även för den som vill komma på ett “prova på” möte.

Sista dag för anmälan till detta nätverksmöte är den 11 februari. Välkommen!

Anmälningsformulär

13 + 3 =