Vad hände med aktivitetsbaserade arbetsplatser och hur säkerställer man att man att våra anställda vill träffas just där?

Begreppet aktivitetsbaserade arbetsplatser slog igenom för ett antal år sedan och det fanns då en hype runt hela frågan om arbetsplatser där man gått ifrån enskilda kontor till öppna landskap och sedan till mer aktivitetsbaserade lösningar.

Ibland med triggern att kapa kostnader genom att förtäta lokalerna men också med andra värden involverade i motiveringen till att lämna egna rum.

Hur ser trenden ut idag?

Frågan är hur trenden ser ut idag när man utvärderat hur det blev med allt detta? Går man tillbaka helt eller delvis? Gör man hybridlösningar och vad är det i så fall som ifrågasätts när man står inför att locka nya och gamla medarbetare till att arbeta i team och skapa informella och formella mötesplatser på jobbet?

Är det här verkligen enbart ett sätt att möblera eller vill man gestalta andra värden när man skapar bra arbetsplatser?

Hur får man t ex kontoret att fungera bra för alla när vi kommunicerar mer än någonsin via olika media?

Det råder en relativt stor begreppsförvirring inom ämnet idag och det görs en rad dåliga projekt som trotsar väldigt mycket fakta som man numera börjar få koll på.

Jonas Falk från Strategisk Arkitektur är senior i ämnet och redogör för det senaste i branschen och vad du ska tänka på när du sätter upp en modern arbetsplats idag och framöver.

Tid och plats

Datum: Tisdag 17 mars
Tid: 09:00-10:00 (samling från 08:30)
Plats: The Park, Sveavägen 98, Stockholm, T-bana Rådmansgatan

För dig som kommer från ett medlemsföretag och inte kan vara på plats finns det möjlighet att vara med på distans.

Agenda

08:30–09:00 Samling, mingel och fika
09:00–09:40 Jonas Falk, Strategisk Arkitektur
09:45–09:55 Frågor och diskussion
09:55–10:00 Avslut

Om Jonas Falk

Jonas arbetar som kundansvarig arkitekt och partner på Strategisk Arkitektur. Så här säger Jonas i en tidigare intervju från förra året:

Kontoren har fått konkurrens. Genom de förändrade arbetssätt digitaliseringen gett upphov till kan många idag arbeta var som helst och till kontoret går en del snarare för att visa upp att man jobbar.

Kontoren behöver lite mer kärlek så att människor trivs där. Kontoret måste vara den plats där man helst utför sitt jobb

Konkurrensen är tuff. Ofta kan du lika gärna sitta och jobba i en schysst hotellobby eller på ditt hemmakontor. Många företag väljer att möta detta med någon variant av aktivitetsbaserat kontor, utan egna skrivbord. Det sker överallt, med blandad kvalitet och blandade resultat

Anmälan

Nätverksmötet är till för de på ditt företag som arbetar med telekom så ta gärna med dig några kollegor.

Nätverksmötet är gratis för dig som arbetar på ett medlemsföretag, men om du anmält dig och inte dyker upp, blir det en “no-show” avgift på 490 kr om du inte avanmält dig senast 24 timmar innan.

Om du inte tillhör ett medlemsföretag är du också välkommen, men då kostar nätverksmötet 2 000 kronor.

Sista dag för anmälan är den 13 mars. Välkommen!

Anmälningsformulär

11 + 5 =