Välkommen till ett nytt år med NTK säger Bertil Nordlund, NTKs ordförande

Välkommen till ett nytt år med NTK säger Bertil Nordlund, NTKs ordförande

Välkommen till ett spännande och välfyllt 2019!

Nu har vi fyllt Nätverket för Telekomanvändare – NTK med en massa spännande saker inför 2019. Vi kommer spana in i framtiden, kolla hur de verktyg vi använder för kommunikation förändrar vårt beteende, få koll på den senaste tekniken, följa upp hur säkerhet och integritet värnas och mycket, mycket mer.

Du som medlem har i NTK en unik möjlighet att till en överkomlig kostnad få del av allt det senaste, men också en gemenskap som delar med sig av sina erfarenheter och som du kan dela med dig till.

Jag tror att vi människor alltid har efterfrågat mer kommunikation än vad våra verktyg har möjliggjort. Från grottmålningar i Frankrike via hällristningar i Bohuslän till en iPhone i fickan.

Vår förmåga att kommunicera har alltid varit en konkurrensfördel, både privat och professionellt. Idag handlar, kommunicerar, underhåller, umgås och jobbar vi i mobilen. Så, det är nog ingen tillfällighet att mobiltelefonen är världens mest sålda produkt, nästan 1,5 miljarder mobiltelefoner beräknas ha sålts under 2018.

I världen finns det dessutom fler mobilabonnemang än människor. En produkt vi klarade oss helt utan för ca 25 år sedan! Hur är det möjligt? Har det påverkat oss? Blev det bättre? Vad kommer härnäst? Vår vilja och vår drivkraft till att tillsammans bli bättre med hjälp av varandra och genom att kommunicera tar aldrig slut.

NTK är med andra ord mer relevant än någonsin och du än mer välkommen. Nästa nätverksmöte är den 13 februari. Vi ses!

Bertil Nordlund
Ordförande