Tack för i år!

Det blev för oss som för alla andra ett år vi inte ens kunnat föreställa oss. Men som också många andra gjorde ställde vi inte in utan om. Vi drog inte ner utan satsade istället. Våra nätverksmöten blev digitala frukostmöten. Och från och med i höstas har vi haft ett digitalt nätverksmöte i månaden.

Vi har haft teman som IoT – Internet of Things med besök av Ulrika Strömqvist från IoT Sverige och vi diskuterade kring att ”dra nytta av det du köpt” under ledning av Jukka Ristijärvi från Telemanagement och Bertil Nordlund från Knowit. Jonas Falck från Strategisk Arkitektur har pratat om hur framtidens kontor kommer se ut och Pernilla Norman från Advokatfirman LexIT som pratat om man får överföra personuppgifter till USA och de långtgående konsekvenserna Schrems II domen får för företag, organisationer och myndigheter kring lagring av data och molntjänster.

Vi fortsätter satsa under 2021

Och vi fortsätter satsa. Vi kommer fortsätta med våra månatliga digitala frukostmöten under 2021. Vår ambition är att gå från 5 möten som vi haft tidigare år till 10 möten. Digitaliseringen är här för att stanna och när det är säkert, i en kombination med några fysiska träffar.

Första mötet blir den 21 januari då temat är Microsoft Teams och vi får besök av Mårten Hellebro från Cloudway. I februari gästas vi av Per Bjärnes från Tyréns som kommer prata kring smarta byggnader. I mars kommer vi följa upp hur det gått med Arbetsförmedlingen då Kenneth Wallin återkommer. Jag hoppas att vi ses! Hör gärna av dig med förslag på ämnen eller föreläsare.

Men, innan vi drar igång igen så vill vi önska er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och ta hand om dig i dessa Corona tider!

Alf Kjeller
Generalsekreterare