Bäste medlem och kollega i branschen!

Aldrig tidigare har väl vår förmåga att kommunicera digitalt satts på större prov än nu. Vad kan man göra digitalt? Affärer? Förhandlingar? Styrgruppsmöten? Workshops? Kickoff? Fika? 

Ja för två månader sedan var svaret på många av frågorna NEJ! Men efter att ha testat (finns liksom inget alternativ) så är svaret JA! I vissa fall, t.ex. systempresentation vill jag t.o.m. påstå att filmen överglänser en demo i ett konferensrum. 

Det som också är intressant är att allt vi använder fanns ju redan! Teams, Zoom, Adobe, ja allt vad det heter var ju där före coronan, vi hade bara inte börjat använda, på riktigt. Än en gång har tesen att det inte är den tekniska utvecklingen som hindrar oss, det är vi själva. Och en sak är nog säker, oavsett virus eller inte, vi har ett annat arbetsliv framför oss. 

 Men, NTK kommer tillbaka som det var! Vår ambition att vara ”din kollega i branschen” består. Så allt som var tänkt att gå av stapeln våren 2020 flyttas helt enkelt till hösten 2020, med start den 16 september. Vi planerar även för en heldag i kommunikationens tecken under oktober, så håll utkik! Programmet ligger snart i tryckpressen och på hemsidan.  

Nu håller vi tummar och tår för att viruset snart ger vika och vi kan komma till det nya normala. Ta hand om er! 

Bertil Nordlund
Ordförande