Aktuellt

Blogginlägg och nyheter från NTK
Inbjudan: Nätverksmöte 21 januari – Microsoft Teams, med eller utan telefoni?

Inbjudan: Nätverksmöte 21 januari – Microsoft Teams, med eller utan telefoni?

Microsoft Teams – med eller utan telefoni?

Teams har varit räddningen för många organisationer under Covid-19. Hemarbetet har mer än dubblerat antal användare och antal möten. Samtidigt kommer ny funktionalitet som gör användarupplevelsen mycket bättre. Även den mest oerfarna användaren både kan och vill boka möten, chatta, ringa och genomföra möten. 

Vi har länge pratat om Teams-telefoni men förutom några early adopters och en del pilotcase har vi inte sett så mycket av det på den svenska marknaden. Samtidigt vet vi att alla leverantörer förbereder sina lösningar med integrationer till Teams och att Microsoft jobbar hårt inom telefoniområdet.  

Men behöver alla ha Teams-telefoni? 

På mötet gästas vi av Mårten Hellebro, Microsoft MVP & Senior Cloud Architect  CloudWay. Mårten har jobbat länge med Microsoft, Teams och telefoni.

Sedan en tid tillbaka är han på CloudWay och jobbar med ett antal intressanta case och har många bra och praktiska tips vad som fungerar och hur man kan tänka när det gäller telefoni i Teams.

Om Mårten Hellebro

Mårten har en lång telefonibakgrund och har sedan slutet på 90-talet arbetat med telefonilösningar kopplade till Microsofts olika initiativ genom åren.

Sedan ett par år tillbaka är det i princip uteslutande Microsoft Teams som gäller och i rollen som Cloud Architect på CloudWay har han hjälpt många kunder igång med Teams, både med och utan telefoni. 

Mårten är initiativtagare till Teamsdagen, Nordens största Teams-event och han är en av hostarna i Teamspodden 

Tid och plats

Datum: Torsdag 21 januari
Tid: 09:00-10:00 (samling från ca 08:45)
Plats: Digitalt via Zoom (länk kommer till anmälda)

Agenda

08:45–09:00 Incheckning
09:00–09:20 Mårten Hellebro, CloudWay
09:20–09:55 Frågor och diskussion
09:55–10:00 Avslut

Anmälan

Nätverksmötet är till för de på ditt företag som arbetar med telekom så ta gärna med dig några kollegor. Detta nätverksmöte är gratis för alla.

I normala fall är nätverksmöten gratis enbart för medlemsföretag. Övriga är också alltid välkomna, men då kostar nätverksmötet 2 000 kronor.

Sista dag för anmälan är den 19 januari. Välkommen!

Anmälningsformulär

1 + 3 =

God Jul och Gott nytt år!

God Jul och Gott nytt år!

God Jul och Gott nytt år och tack för i år! Ett år vi inte ens kunnat föreställa oss. Men som många andra gjorde ställde vi inte in utan om. Ta hand om dig i dessa Corona tider så ses vi nästa år!

läs mer
5G – kampen kring licenser startar

5G – kampen kring licenser startar

Nästa vecka inleder PTS – Post och Telestyrelsen auktionerna för tilldelning av 3,5 GHz- och 2,3 GHz-banden. En tilldelning som är central för utvecklingen av 5G i Sverige. Bland de sökande är Teracom Samhällsnät.

läs mer
Inbjudan: Nätverksmöte 1 oktober – Dra nytta av det du köpt!

Inbjudan: Nätverksmöte 1 oktober – Dra nytta av det du köpt!

Nytt digitalt nätverksmöte 1 oktober! Den tekniska utvecklingen går fort och många gånger har vi tillgång till mer teknik än vi använder. Covid-19 gjorde så vi använde t ex digitala mötesformer som vi haft länge men inte använt fullt ut. Men vad finns det mer? Vilka risker ser vi?

läs mer
Glad sommar!

Glad sommar!

Efter en minst sagt strapatsrik vår med pandemi och omvälvande händelser, både här hemma och i världen, finns det några saker som inte tål att ruckas på, midsommar är en sådan.

läs mer
Nya lokaler

Nya lokaler

Våra kommande möten blir i nya lokaler. Tyvärr har The Park på Sveavägen där vi huserat de senaste åren stängt. Istället kommer vi vara på The Park Rådhuset med adress Kungsholmsgatan 21.

läs mer